Please select To the mobile version | Continue to access the desktop computer version

Adobe Community

 Forgot password?
 立即注册
Search
Hot search: 活动 交友 discuz
View: 133|Reply: 2

Puppet Pin tool Causing problem while rigging!! Creating unusual shapes.

[Copy link]

1

Threads

3

Posts

9

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
9
Post time 2018-6-18 06:33:00 | Show all posts |Read mode
Greetings Everyone,

I have just updated After Effect to the newest version (15.1.1). Everything was superb until I started working on Character Animation. After creating a shape (For leg), I stick three pins using Puppet Pin tool and when I tried to move those pin it is creating this unusual shape.




Basically it should bend like the image below. when I used to do this in previous version; It used to look like this. (Below Screenshot is from AE 15.0.1).





I really don't know if it is causing due to AE version or if I am doing anything wrong. I tried to change the density from Puppet pin Tool properties, but still couldn't get desired shape. I am wondering what kind of Walk cycle I will end up with if I continue to work with the above weird shape. :-D.

Someone please help!!
Reply

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

9

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
9
 Author| Post time 2018-6-18 07:12:00 | Show all posts
Puppet tool changed and added an advanced mode. Change it to Legacy in the timeline and see if the result is what you expect. Read about it here: https://helpx.adobe.com/after-effects/using/animating-puppet-tools.html
Reply Support Not support

Use magic Report

1

Threads

3

Posts

9

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
9
 Author| Post time 2018-8-4 12:11:00 | Show all posts
Thanks for your reply. Unfortunately it didn't help either. :-(

So here is what I did to counter this error.

Simply, downgraded the After Effect version from 15.1.1 to 15.1. and It worked! Seems like there is a bug in the latest version which I hope Adobe will take care of.

Here is how to downgrade the version easily. Open Creative Cloud App.





and then select version 15.1





It worked for me. Hope it works for you as well.

Cheers!!
Reply Support Not support

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | 立即注册

Points Rules

Archiver|手机版|小黑屋|Adobe Community  

2019-6-19 12:07 GMT+8 , Processed in 0.089829 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list